ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA Știri

Medicii români care îngrijesc bolnavi COVID-19, îngrijorați: încep să apară schimbări ale formelor de boală. Ce e nou

Încep să apară schimbări ale formelor de boală și tot mai mulți pacienți confirmați cu COVID-19 tind să manifeste forme medii, în timp ce până acum majoritatea bolnavilor infectați cu coronavirus erau asimpomatici ori se confruntau doar cu câteva simptome.

Avertismentul este lansat de medicii care îngrijesc zi de zi bolnavii cu COVID-19 și care observă o schimbare, din păcate în rău, a stării pacienților, mulți manifestând acum forme medii ale infecției.

“Profilul pacientului este modificat. Majoritatea pacienţilor au forme medii. Foarte puţini au forme asimptomatice şi forme uşoare. Asta înseamnă că pacientul vine de la început cu simptome şi acestea pot fi febră, jenă respiratorie chiar de la internare, tuse, poate şi o scădere a poftei de mâncare. Fiecare pacient este bine analizat şi investigat, iar în plus trebuie gândită o terapie conform acestor simptome“, a declarat pentru News.ro, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ.

Dr. Dorobăț atrage atenția, în acest context, că trebuie să ne ferim mai mult chiar decât până acum, să purtăm mască de protecție în locurile aglomerate ori pline cu praf, chiar dacă suntem afară, în aer liber, iar obligativitatea purtării acestui accesoriu este doar pentru spațiile închise.  

Același lucru, privind schimbarea profilului pacientului de COVID-19,  îl spune și directorul medical al Spitalului din Râmnicu Sărat, din județul Buzău, unde sunt tratați bolnavii cu COVID-19. Medicul Felicia Vasile susține că în acest spital nu mai sunt bolnavi cu forme ușoare de boală, ca până acum, ci tot mai mulți pacienți încep să manifeste forme moderate ori chiar grave.

”Nu mai vorbim de forme medii, de forme ușoare, de asimptomatici. Începem să vorbim de forme mai grave ale bolii în Spitalul din Rm.Sărat”, a declarat pentru postul regional Focus Tv. dr. Felicia Vasile.