Sănătatea în România Știri

Medicii din România, dezamăgiți din cauza protestelor. Șeful de la „Matei Balș”: „Am fost acolo și ne-am riscat viața pentru bolnavi”

Oamenii care au ieșit în stradă în ultimele zile pentru a protesta împotriva măsurilor de protecție sanitară au transmis mesaje și către sistemul medical. Astfel, protestatarii i-au numit pe medici „asasini”. Aceste mesaje au fost primite cu dezamăgire de specialiști.

Medicii se declară profund dezamăgiți de mesajele pe care protestatarii le-au transmis în stradă și speră ca aceștia să-și schimbe atitudinea.

Întreg personalul medical și-a riscat viața pentru a-i salva pe ceilalți. Am fost acolo de fiecare dată. Faptul că acum ni se strigă „asasinilor” naște un sentiment de revoltă. Pentru că am făcut ce s-a putut face”, a spus dr. Cătălin Apostolescu, managerul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București, în direct la Medika TV.

De asemenea, specialiștii susțin că medicii sunt reclamați la poliție și devin suspecți în dosare de malpraxis. „Aproape zilnic se deschide câte un dosar de malpraxis la adresa medicilor care îngrijesc pacienții bolnavi de COVID-19. Așa ceva nu este normal”, a mai precizat dr. Cătălin Apostolescu, la Medika TV.