Sănătatea în România Știri

Medicii de familie nu vor primi vaccinuri de la AstraZeneca. Ce vaccinuri vor folosi în campania de imunizare împotriva COVID-19

Circa o treime din medicii de familie din țară care au contracte cu casele județene pentru asigurări de sănătate și-au exprimat intenția de a lua parte la campania de vaccinare împotriva COVID-19.

Vaccinarea la cabinetul medicului de familie ar urma să înceapă pe 4 mai. Deși inițial, responsabilii campaniei de vaccinare anunțaseră că în cabinetele medicilor de familie vor ajunge vaccinuri AstraZeneca și Johnson & Johnson, s-a luat decizia să se renunțe la varianta serului produs de compania AstraZeneca.

Anunțul a fost făcut de coordonatorul campaniei de vaccinare, care a precizat că acesta va fi înlocuit cu serul Moderna.

Erau trei opțiuni pe masă: AstraZeneca, Johnson&Johnson și Moderna, însă vom demara foarte probabil cu vaccin de la Johnson&Johnson și Moderna. Vaccinul de la AstraZeneca, dacă medicii de familie îl vor solicita, îl vom da. Nu vrem să insistăm în momentul de față să începem cu vaccinul de la AstraZeneca, pentru care în momentul acesta nu există o dorință foarte mare de vaccinare și îmi doresc ca acest proces să fie unul de succes și să nu batem pasul pe loc”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță la Digi 24.

În prezent, vaccinarea anti-COVID prin intermediul medicilor de familie se desfășoară, într-un proiect pilot, în județul Timiș.