EXTERNE Studii/Cercetări

Medicament cu efecte NEBĂNUITE! Ce vrea să facă producătorul

Un medicament produs de cunoscuta companie farmaceutică britanică AstraZeneca, administrat pacienților cu diabet, a dovedit că are efecte benefice și în cazul altor afecțiuni. Farxiga, unul dintre cele mai bine vândute cinci medicamente ale gigantului farmaceutic, reduce şi riscul deteriorării funcției rinichilor.

Potrivit Reuters, studiul clinic a arătat că medicamentul a îmbunătăţit şansele de supravieţuire ale pacienţilor care suferă de boală renală cronică cu cu 39%.

Riscul de deces în cazul pacienților care cu boală renală cronică a fost semnificativ redus  comparativ cu grupul de control, alcătuit din pacienți care au primit placebo în studiul clinic.

În urma rezultatelor obținute din studiul clinic, compania a anunțat că va solicita, în următoarele luni, acordul autorităţilor de reglementare în vederea extinderii utilizării medicamentului pentru boala renală cronică.

Farxiga este un medicament din clasa inhibitorilor SGLT2, care îi ajută pe bolnavii de diabet prin determinarea rinichilor să elimine glucoza excesivă din sânge.