ALERTĂ: CORONAVIRUS BREAKING MEDIKA Știri

MEDIC DE LA SPITALUL UNIVERSITAR, RĂPUS DE COVID-19. În criza coronavirusului, România a pierdut 11 salvatori în alb

Dr. Cătălin Bărbulescu, chirurg la Spitalul Universitar din București, a fost răpus de coronavirus. Este al 11-lea cadru medical pe care România îl pierde în războiul cu noul virus.

Chirurgul Cătălin Bărbulescu a fost diagnosticat cu noul coronavirus luna trecută. Ar fi luat COVID-19 de la o pacientă. A fost iniţial internat la spitalul Matei Balş din Capitală, după care transferat la Institutul Marius Nasta pentru că starea sa de sănătate începuse să se agraveze.

Moartea sa, anunțată pe pagina de Facebook a Spitalului Universitar din Bucureşti, a provocat un val de tristeţe, atât în lumea medicală, cât şi în rândurile pacienților doctorului Cătălin Bărbulescu, oameni pentru care întâlnirea cu medicul chirurg a fost salvatoare.

Cătălin Bărbulescu avea 65 de ani şi lucra la Spitalul Universitar încă din anul 2004. Avea unele afecțiuni, care nu l-au împiedicat să profeseze chiar în timpul pandemiei de coronavirus.

Este al patrulea medic din România care moare infectat cu noul Coronavirus şi al 11-lea cadru medical care pierde această bătălie.

În toată ţara sunt confirmate 2.625 de cadre medicale infectate cu COVID-19. Ultimele statistici ale Institutului Național de Sănătate Publică arată că unul din 7 bolnavi cu COVID-9 este cadru medical.