Sănătatea în România Știri

Așa ceva în România! Brand-uri celebre s-au reprofilat și vând hainele la pachet cu măști asortate

O companie din Iași cu activitate în industria confecțiilor, care face articole vestimentare pentru giganții Zara și H&M, s-a reprofilat în pandemie. Starea de urgență a afectat fabrica de confecții, dar acum aceasta s-a reprofilat și  produce măști textile la modă. Măștile fashion au devenit extrem de solicitate, cererea pe piața europeană fiind foarte mare.

„În Europa este o cerere foarte mare de «fashion masks», iar acum fabrica noastră produce şi exportă măşti de protecţie de ordinul sutelor de mii. În final vor fi foarte multe variante, diverse modele şi culori”, a spus Marius Şandru, proprietarul companiei de textile, pentru Ziarul de Iaşi.

Se estimează că cererea de măști se va menține mare, având în vedere că în toată lumea acestea vor constitui o necesitate încă mult timp de acum înainte. Potrivit estimărilor specialiștilor, pandemia ar putea dura chiar și doi ani.

„Va trebui să ne obişnuim să respectăm în mod curent unele dintre aceste măsuri care sunt introduse acum, adică acelea referitoare la măsurile igienice şi la o anumită distanţare socială, fără să fie exagerate. Eu mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani de zile, sigur, cu o scădere a intensităţii transmiterii probabil în anul următor, iar pe de altă parte aştept, este posibil, să ajungem şi la o situaţie de sezonalitate pentru infecţia cu noul coronavirus” , a declarat, în aprilie, profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății.