Sănătatea în România Știri

Mărturisirea dr. Adina Alberts, după ce a făcut teste gratuite anti-COVID: “Am contractat și eu mult temutul coronavirus nou”

Cunoscutul medic Adina Alberts a derulat, prin fundația care îi poartă numele, o campanie de testare gratuită în mai multe orașe ale țării, în care se înregistrează o rată mare de infectare cu noul coronavirus. Campania a început la Slobozia, oraș aflat de aproape o lună în carantină, și a continuat și în alte localități.

“Am să vă fac o destăinuire. În campania umanitară de testare gratuită pe care am desfășurat-o câteva săptămâni, am contractat și eu “mult temutul” coronavirus nou”,  a anunțat dr. Alberts pe Facebook. Medicul a povestit și cum s-a manifestat infecția în cazul său.

Pentru mine, infecția cu SARS-COV 2 a fost ca o răceală obișnuită. N-am tușit, n-am făcut febră. Mi-au curs nasul și ochii, am strănutat de sute de ori, am răgușit puțin și mi-am pierdut preț de vreo 5-6 zile parțial gustul și total mirosul. Imediat ce mi-au apărut simptomele sugestive, evident că m-am testat cu teste rapide antigen. Când am văzut că sunt pozitivă m-am autoizolat. Am stat în izolare doar 4 zile pentru că testul s-a negativat foarte, foarte repede, și simptomele au dispărut total. Repet. Nu am tușit deloc! Acum mă simt total refăcută și vă spun, cu mâna pe inimă, că pentru mine acest “COVID” a fost de fapt una dintre cele mai ușoare “răceli” pe care le-am avut vreodată”, a spus dr. Alberts.

Ea a precizat, pentru prietenii săi virtuali, și tratamentul pe care l-a luat, mărturisind totodată că anterior a făcut cure alternative cu suplimente de vitamine pentru creșterea imunității.