Sănătatea în România Știri

MĂRTURIILE UNEI MARI SPORTIVE CARE A AVUT COVID-19: “Am rămas cu o sensibilitate la plămâni și am o rezistență mai scăzută”

O româncă, originară din județul Vaslui, cunoscută actriță stabilită în Italia și pasionată de sporturile pe două roți, a pornit, anul trecut, în călătoria vieții, în jurul lumii pe motocicletă.

Elena Axinte, extrem de cunoscută în lumea pasionaților de motoare, a vrut să cucerească lumea pe două roți. Pandemia a prins-o în Arabia Saudită, acolo unde s-a și îmbolnăvit. Nu o dată, ci de două ori, după cum a relatat chiar ea pe blogul personal.

Fiind tânără și în putere, având un stil de viață sănătos și făcând multă mișcare, Elena Axinte nu a făcut o formă gravă a bolii. Totuși, experiența prin care a trecut a dărâmat-o psihic, după cum a mărturisit chiar ea.

Nu a fost asimptomatică, în ambele rânduri având simptome, dar ușoare. Însă deși a fost declarată vindecată pentru a doua oară, actrița sportivă simte că nu este în regulă și spune că a rămas cu sechele.

“M-am vindecat atât fizic, cât și mental. Sunt gata să înfrunt noua viață POST CORONA. Ce trebuie să vă spun despre asta? Nu vreau să vă conving de nimic. Am experimentat acest lucru din interior și în moduri diferite, fiind înconjurat de oameni care au experimentat acest lucru, dar în moduri foarte diferite. Pentru mine virusul corona nu a fost doar o simplă gripă. Pentru mine virusul corona a lăsat câteva semne pe care probabil le voi mai avea mult timp de acum încolo. Am ieșit din asta cu o sensibilitate a plămânilor și cu o rezistență redusă a corpului. Va dura ceva timp să-mi revin la forma pe care o aveam înainte”, scrie Elena Axinte pe blog.

Ea spune că s-a îmbolnăvit deși a respectat toate regulile. Se poate întâmpla oricui și nimeni nu trebuie blamat pentru asta. Îi sfătuiește însă pe oameni să fie foarte atenți și să aibă grijă, pentru că, deși ea a avut o evoluție favorabilă, în cazul altor persoane poate fi mult mai dificilă.

” Stai în siguranță! Gândește-te la tine și la ceilalți. Se poate întâmpla. Am respectat toate regulile, eram un exemplu pentru oricine și tot mi s-a întâmplat!  Virusul Corona nu este întotdeauna ceva groaznic, pentru mine nu a fost. Dar s-ar putea să fie!

Pentru mine a fost doar greu. O altă lecție importantă de viață. Aș putea scrie zile întregi despre toată acea perioadă, despre lecțiile pe care le-am învățat, despre introspecția profundă pe care am avut-o în tot acest timp.Pentru unii dintre prietenii mei care ajung să afle acum despre asta, vă rog să mă iertați! Am vrut să vorbesc despre toate acestea doar atunci când eram sigură că eu și toți cei dragi din jurul meu sunt complet în siguranță. Dacă vreunul dintre voi are întrebări sau are nevoie de informații despre acest subiect, voi fi întotdeauna aici pentru dumneavoastră. Acesta este motivul pentru care îmi împărtășesc experiența. Fiți în siguranță și rămâneți protejați !!!”, a mai scris actrița pe blogul său.