Sănătatea în România Stil de viață Știri

Mărturia emoționantă a mamei unui copil cu diabet, dependent de insulină (video)

Diabetul de tip I e o provocare pentru oricine primește acest diagnostic, indiferent de vârstă. E însă cu atât mai dificil atunci când diagnosticul vine pe neașteptate în cazul unui copil mic.

Este și cazul Mădălinei Căprău, mama unei adolescente care duce o viață normală și face dans de performanță, chiar dacă zilnic face 5 injecții cu insulină. Nici nu împlinise 6 ani când a primit diagnosticul, iar de atunci viața ei și a părinților s-a schimbat radical.

Mădălina Căprău a vorbit deschis în emisiunea “Secretele nutriției” de la Medika TV despre ce a însemnat să fie mama unui copil cu diabet. Aceasta i-a mărturisit realizatoarei emisiunii, dr. Laura Ene, medic specialist nutriție, diabet și boli metabolice, că momentul în care a venit diagnosticul a fost cel mai greu din viața sa. Cu ajutorul familiei și prietenilor, dar mai ales cu sprijinul direct al fetei, au reușit cu toții să depășească un moment dificil și să ducă o viață normală. Mădălina Căprău spune că a învățat de la fiica sa adevărate lecții de viață, despre normalitate și putere, sfătuindu-i pe părinții care ajung într-o astfel de situație să nu dispere.

Iată, mai jos, mărturii emoționante făcute de mama unui copil diagnosticat cu diabet zaharat insulino-dependent.