Sănătatea în România Știri

Mărțișorul vine… cu doze noi de vaccin anti-COVID. Câte vaccinuri sunt așteptate azi în România

Un număr important de vaccinuri de la Pfizer este așteptat astăzi în România. Este vorba despre o nouă tranșă pe care o primește țara noastră, constând în 214.110, care, la fel ca precedentele tranșe, sunt aduse pe cale aeriană de producător pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

De sâmbătă, 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Potrivit CNCAV, doar în prima zi în care s-au reluat programările, locurile aproape că s-au epuizat. Sâmbătă s-au făcut nu mai puțin de 109.800 de programări prin platformă pentru vaccinarea în noile cabinet deschise special pentru administrarea serului Pfizer. O analiză a CNCAV a arătat că media programărilor a fost de peste 18.000 de persoane pe oră și numai în primele ore, până la ora 14.00, se programaseră circa 302 persoane pe minut.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât și prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro,  arată Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19..

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România pe 8 martie.