Marele pericol la care ne expunem atunci când consumăm alimente ce conțin acest ingredient

Un studiu publicat în prestigioasa revistă Nature arată faptul că acidul palmitic, substanță care se regăsește în uleiul de palmier este foarte nociv pentru sănătate, provocând forme agresive de cancer.

Uleiul de palmier este un ingredient utilizat pentru prepararea a numeroase produse alimentare pe care le consumăm zi de zi. Specialiștii Green-Report.roâ au făcut și o statistică a acestora:

  • Biscuiți dulci și sărați
  • Cereale pentru micul dejun
  • Mix pentru tort
  • Chipsuri și snacksuri
  • Ciocolată și alte dulciuri
  • Batoane de cereale
  • Înghețată
  • Margarină
  • Unt de arahide și alte paste tartinabile

Confom studiului publicat în Nature, acidul palmitic din compoziția uleiului de palmier face ca celulele tumorale să devină mult mai agresive. „celulele tumorale expuse temporar la o dietă bogată în acid palmitic, dezvoltă un profil mai agresiv care persistă ca o formă de „memorie” celulară în carcinoamele orale și melanom. Tumorile șoarecilor hrăniți cu o dietă bogată în ulei de palmier sau celulele tumorale care au fost expuse pentru scurt timp la acid palmic in vitro, au rămas foarte metastatice chiar și după transplantarea în serie, fără expunere suplimentară la niveluri ridicate ulei de palmier”, potrivit specialiștilor.

Categorii: Știri, Studii/Cercetări
Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea