MARE ATENȚIE LA CE MÂNCĂM! Chef Adi Hădean ne învață cum să ne ferim de alimentele periculoase

Se știe că unele alimente ne pot face rău, din cauza chimicalelor pe care le conțin. Alături de medici, în lupta cu alimentele nesănătoase se află și cei mai renumiți bucătari. Prezent pe rețelele de socializare, chef Adi Hădean explică de ce trebuie să fim atenți la ce mâncăm atunci când comandăm preparate acasă.

Alimentele pe care le consumăm au devenit motiv de dispută între medici și cei care le produc. În timp ce unii încearcă să ne convingă că ceea ce ne vând nu ne pune în pericol sănătatea, ceilalți ne recomandă să fim foarte atenți pentru a nu avea problemă.

În tabăra medicilor s-au alăturat, se pare, și cei mai renumiți bucătari. Chef Adi Hădean a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care descurajează preparatele „la buton”, adică cele pe care le comandăm, din comoditate, acasă. Hădean susține că aceste alimente sunt un real pericol pentru sănătatea noastră. Acesta nu se ferește să critice în cei mai duri termeni aceste preparate.

Imediat după declanşarea pandemiei, oamenii orientaţi au început să se orienteze şi mai bine, şi mai intens, şi mai aplicat. Cine a simţit-o cu cenţii din măşti a câştigat frumos, cine a simţit-o cu dolarii din mănuşi şi dezinfectanţi, a câştigat frumos. Cine a simţit că oamenii ar da oricât de puţin să mănânce căcaturi în vreme ce alţii ar da oricât de mult ca să le vândă, a investit masiv în aplicaţii de livrat mâncare. Care nu-s rele, în sine, dar care, suprapuse peste tot ce înseamnă societatea modernă cunoscută de noi, transformă omenirea încet, dar sigur, într-o mare de guri alimentate la buton. În doar doi ani, chiar cu acceleraţia la podea în anul acesta, omenirea a ajuns în locul în care peste jumătate din mâncarea făcută în restaurante e consumată acasă (peste 80% în USA, conform NY Times, cu Europa gonind tare să prindă din urmă şi cu Asia la o lungime de cal în spate). Ce e rău în a mânca acasă? Nimic, desigur, mai ales dacă mănânci ce ai gătit tu. Nu-i rău nici să mânânci mâncare comandată/livrată sau take-away, dacă poţi face asta în mod conştient. Ceea ce se întâmplă tot mai puţin, judecând după cursa nebună a aplicaţiilor care se întrec să livreze mai repede, mai ieftin. Apeşi un buton şi capeţi în schimb promisiunea că într-o oră vei mânca mâncare caldă. Da’ eu nu aş mai numi-o mâncare. Aş numi-o nutreţ livrabil, cu tot respectul pentru nutreţ.”, a scris chef Adi Hădean.

Categorii: Stil de viață, Știri
Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea