Sfatul specialistului Știri

Mare atenție la aceste simptome! COVID-19 provocat de varianta Delta (indiană) dă alte simptome decât virusul “clasic”

Simptomele provocate de varianta indiană (Delta) a noului coronavirus sunt înșelătoare și îi pot determina pe oameni să nu se adreseze unui medic, pentru că acestea sunt comune cu cele întâlnite în cazul unei răceli.

Potrivit The Guardian, cele mai comune simptome sunt durerile de cap, durerile în gât și rinoreea (curge nasul), asociate adesea cu simptomele unei răceli puternice.

COVID-ul se comportă diferit acum, mai mult ca o răceală urâtă. Oamenii ar putea crede că e o răceală de sezon și să se ducă la petreceri, să răspândească virusul în comunitate. Credem că acest lucru va cauza multe probleme pe viitor. Lumea trebuie să înțeleagă că noi am analizat toate simptomele și nu mai sunt aceleași de la începutul pandemiei, când aveam de-a face cu tulpina inițială. Primul și cel mai important simptom este durerea de cap, urmată de durerile în gât, scurgeri nazale și febră”, a spus Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King’s College din Londra.

Simptomele “clasice” ale COVID-19, în varianta inițială a coronavirusului, includeau febră, tuse și pierderea mirosului/ gustului, acestea fiind cele mai comune și frecvente simptome.

De altfel, și varianta britanică (Alpha) a coronavirusului prezintă simptome diferite de cele inițiale.

În cazul bolii provocate de varianta Delta, tusea e abia al cincilea simptom comun, în timp ce pierderea gustului sau mirosului apare extrem de rar.