Sănătatea în România Stil de viață Știri

Mâncatul responsabil de sărbători, beneficii pentru siluetă. Iată ce ne învață medicul Laura Ene

Așteptăm cu poftă și nerăbdare mesele de sărbătoare, dar să nu uităm că avem multe zile la dispoziție în care ne putem bucura de bucatele tradiționale. Așadar, să încercăm să le distribuim inteligent la fiecare masă, cu măsură și gust.

Medicul nutriționist Laura Ene ne învață cum trebuie să mâncăm responsabil pentru a nu avea probleme în ceea ce privește greutatea sau probleme digestive. „Alege ceea ce îți place cu adevărat, o felie de tobă, de lebăr sau de caltaboș, o lingură de salată boeuf, o lingură de piftie cu hrean. De asemenea, încercați să serviți sarmalele cu multă varză și iaurt în loc de smântână”, a explicat medicul nutriționist Laura Ene.

Totodată, dr. Laura Ene ne învață cum trebuie să mâncăm corect pâinea și, de asemenea, cât de importante sunt murăturile pentru masa de sărbători. „ Evită pâinea în exces: una-două felii ar trebui să fie suficiente pentru întreaga masă. Nu uita ca, pe lângă mâncărurile tradiționale, să-ți pui în farfurie o selecție cât mai colorată de legume sau murături” a mai spus dr. Laura Ene.