Sănătatea în România Știri

Manager al unuia din cele 4 spitale transferate la Primăria Capitalei: „Avem nevoie de finanțare pentru a supraviețui” (video)

Transferul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalului Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Spitalului Clinic de Urgență Floreasca și Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice de la Primăria Sectorului 1 la Primăria Capitalei a creat un val de reacții în spațiul public. Acest transfer s-a realizat în baza unei decizii a Curții de Conturi care arăta, în 2016, că primăria nu avea drept de administrare asupra lor.

Managerul unuia dintre spitalele transferate a vorbit public la Medika TV, despre această situație.

Ne-ar trebui finanțare să rezolvăm problemele legate de avizele ISU. Pe mine mă interesează ca aceste consilii locale să prindă în buget și să finanțeze corespunzător spitalele. Din fericire, pentru noi bugetul ne ajunge, dar mai tăiem de la medicamente, tot în defavoarea bolnavului. Orice finanțare este oportună”, a declarat în direct la Medika TV conf. univ. dr. Marian Burcea, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București.

Mai mult, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice a explicat că a trimis un plan al fondurilor necesare către Primăria Sectorului 1.

„Nu am avut nicio discuție cu Primăria Sectorului 1, nu știm cum să ne adresăm, noi facem un plan, facem o cerere de finanțare. Am trimis planul pentru anul acesta la sfârșit de ianuarie. Imediat după ce se votează bugetul, finanțarea ne poate ajuta foarte mult”, a adăugat conf. univ. dr. Marian Burcea.