Sănătatea în România Știri

Mai puțin de jumătate dintre cadrele didactice s-au vaccinat. Ce s-ar putea întâmpla cu profesorii nevaccinați

sursa foto: portalinvatamant.ro

Aproape 153.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au imunizat până acum, ceea ce reprezintă aproximativ 43% din totalul personalului didactic și nedidactic din școlile din România.

Pe de o parte e vorba de reticența unora dintre cadrele didactice în a se imuniza, pe de altă parte e vorba de dificultăți întâmpinate de aceștia în platforma de programare pentru vaccinare.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, s-a declarat nemulțumit de modul în care decurge campania de vaccinare în rândul angajaților din învățământ și a anunțat că se ia în calcul varianta ca profesorii nevaccinați să nu poată lua parte la examenele naționale ca supraveghetori, activitate remunerată suplimentar.

La examenele naţionale vom avea nevoie de supraveghere şi s-ar putea să avem tarife foarte motivante pentru supraveghere. Iar pentru a intra în sală să supraveghezi elevi care dau examenele de Evaluare Naţională sau de Bacalaureat cred că este corect din partea autorităţilor să pună condiţia de a intra doar acei profesori care sunt vaccinaţi. Am dat un exemplu de elemente pe care putem să le avansăm pentru a motiva, impulsiona o decizie corectă de vaccinare”, a declarant ministrul Educației la Digi 24.

Acesta a mărturisit că a primit numeroase mesaje de la angajați din sistem să renunțe la campania “Vaccinare şi testare pentru învăţare”. 

Am fost somaţi imperativ, avem sute de mesaje mai mult sau mai puţin oficiale, primite pe adresa ministerului, pe adresa personală, pe toată căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr importat de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie pentru că dorim să aducem la cunoştinţa celor din şcoli elemente despre importanţa şi necesitatea vaccinării, nu dorim să obligăm pe nimeni, în niciun fel, dar suntem datori să promovăm încrederea în sistemul medical, să promovăm încrederea în progresele ştiinţei. Nu o să pun accentul pe partea de ameninţare a acestor mesaje, dar sunt sute de mesaje, probabil mii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.