Eveniment Știri

“Lombardia” României are din nou probleme! Municipiul Suceava trece, de azi, în scenariul roșu

Suceava, orașul care s-a confruntat la începutul pandemiei cu cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus din întreaga țară, fiind supranumit la acel moment “Lombardia României”, are din nou probleme mari.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat astăzi că orașul intră în „scenariul roșu”, cu o rată de infecție de 3,02 la mia de locuitori. Deocamdată Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a stabilit măsurile ce vor fi luate. Totuși, masca de protecție este obligatorie în toate spațiile deschise din oraș încă din data de 16 octombrie.

Fac un apel din nou să facem tot posibilul să reducem numărul persoanelor active astfel încât să revenim la scenariul galben. Purtați mască! Să facem tot ce putem să revenim la scenariul galben, să facem tot posibilul să limităm numărul de îmbolnăviri”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

Suceava a fost, în primăvară, focarul de coronavirus al României. Unul dintre cele mai mari focare a fost Spitalul Județean Suceava, unde peste 80% dintre angajații spitalului au fost infectați cu noul coronavirus.