Sănătatea în România Știri

Legătura dintre mintea noastră și lupta cu kilogramele. Explicațiile medicului nutriționist Laura Ene

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, medicul nutriționist Laura Ene explică faptul că între lupta cu kilogramele și psihicul nostru este o strânsă legătură. Pentru ca orice dietă să aibă efect, este important să ne motivăm din punct de vedere emoțional și psihologic.

Medicul nutriționist Laura Ene consideră faptul că în lupta cu kilogramele în exces este important să ne motivăm și să facem subconștientul să lucreze în favoarea noastră, pe parcursul întregului proces, pentru ca slăbitul să devină realitate.

Pregătirea interioară corespunzătoare te ajută să obții rezultatele la care aspiri. Subconștientul tău va folosi relația ta cu propriul sine pentru a-ți coordona gândurile, cuvintele și acțiunile ulterioare.Dacă vizualizezi cu speranță și determinare punctul în care îți dorești să ajungi, considerând că ai puterea și abilitățile necesare pentru a-ți atinge scopul, te vei bucura de rezultate mai bune în tot ceea ce faci” susține medicul Laura Ene.

Specialista în nutriție consideră faptul că este important ca orice proces prin care ne dorim să avem o siluetă care să ne pună în valoare trebuie privit cu încredere și optimism. În caz contrar, efectul nu va fi cel dorit. „Dacă te concentrezi obsesiv asupra greșelilor la care te predispune firea ta, dacă te temi că te vei face de râs și îți imaginezi un eșec răsunător, rezultatul va fi slab, indiferent cât de bune sunt datele concrete de la care pornești” mai spune Laura Ene.