Legătura dintre alăptatul bebelușilor și problemele de comportament pe care le-ar putea dezvolta mai târziu

Despre alăptatul bebelușilor se spune că aduce multe beneficii, mai ales în ceea ce privește întărirea imunității. Noi studii arată că hrănirea copiilor la sânul mamelor o perioadă de timp mai mare ar putea să le afecteze comportamentul.

Oamenii de știință din cadrul Universității Edingburgh desfășoară un studiu ce vizează modul în care alăptatul își pune amprenta asupra dezvoltării emoționale ulterioare a bebelușilor.

Astfel, peste 11.000 de copii, părinți și profesori au fost incluși în acest studiu care examinează comportamentul copiilor la vârsta de 3, 5, 7, 11 și 14 ani.

Ideea de la care autorii cercetării au pornit este aceea că alăptatul copiilor joacă un rol important în dezvoltarea socială și emoțională a copiilor. Datele culese până acum scot în evidență faptul că o prelungire a perioadei de alăptare poate genera probleme de comportament.

De cele mai multe ori perioadele de alăptare lungi sunt asociate cu o serie de probleme de comportament, care se manifestă pe o perioadă lungă de timp. Tocmai de aceea este importantă o analiză atentă a perioadei de alăptare”, susține Lydia Speyer, profesor în cadrul Școlii de Filosofie, Psihologie și Dezvoltarea Limbajului, din cadrul Universității Edinburgh, citată de The Sun.

În Marea Britanie, politicile de sănătate publică încurajează mamele să-și alăpteze copiii până la șase luni. Specialiștii acestui studiu consideră că oportun ar fi pentru copii ca alăptatul să se realizeze cel mult 3 luni.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes