Sănătatea în România Știri

LECȚIE DE SUPRAVIEȚUIRE. Povestea unui pacient COVID, care a stat 54 de zile în spital la Iași, operat pe creier (VIDEO)

Un antreprenor din Iași poate spune cu mâna pe inimă că s-a născut pentru a doua oară, după ce a trecut prin momente extrem de grele.

Operat pe creier, diagnosticat cu COVID-19, Răzvan Zvorișteanu a stat în spital nu mai puțin de 54 de zile. A luptat pentru viața sa, iar până la urmă a învis.

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași îl consideră un erou și spun că acesta este un caz unic înregistrat la unitatea de neurochirurgie.

Spitalul prezintă pe pagina de Facebook un interviu cu eroul lor, care a învins moartea, și care acum este plin de viață și le împarte tuturor zâmbete.

“Sunt foarte bine, foarte bine! Au fost 54 de zile de spitalizare. A fost și un șoc. Nu e tocmai plăcut să afli că dintr-o dată te trezești cu o tumoare atât timp cât până atunci nu s-a manifestat în nici un fel. Dar m-am liniștit foarte tare în momentul în care am aflat că voi fi operat chiar de managerul spitalului, doctoral Lucian EVA. Am preferat să accept diagnosticul și faptul că trebuie să trec printr-o experiență chirurgicală ceva mai dificilă. Mi s-a părut colosal cum după o operație pe creier nu simți nimic, totul e ok, adică nu-mi pierdusem nici memoria, funcționam normal”, mărturisește pacientul.

El a fost pur și simplu impresionat de patul de spital și a fost uimit să afle cât de mult costă.

În final, pacientul transmite că va ajuta spitalul în care a stat timp de 54 de zile și unde viața i-a atârnat de un fir subțire.

Iată, mai jos, mărturia video a pacientului, care a fost publicată pe pagina de Facebook a Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.