Eveniment Știri

La spitalul din Găești, Dâmbovița, se vaccinează ORICINE! Managerul unității: “Mai bine vaccinez pe cine vrea, decât să le arunc”

Situație neobișnuită la centrul de vaccinare de la spitalul din Găești, unde nu doar cadrele medicale sunt imunizate, ci oricine dorește să facă vaccinul anti-COVID. Potrivit Realitatea Plus, citată de hotnews.ro, managerul unității medicale a declarat că refuză categoric să arunce dozele neutilizate, așa că a decis că oricine vrea vaccinul, îl poate primi. Decizia sa nu ține cont de vârsta solicitantului, gradul de risc sau de faptul că în acest moment în România se află în derulare abia prima etapă de vaccinare, care se adresează exclusiv cadrelor medicale și din instituțiile medico-sociale.

Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze și decât sa le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că el, după ce i-ai făcut diluția, din acel flacon cu diluția făcută se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze.  Ieri am început. Sunt doritori, sunt foarte mulți. De ieri, de azi încolo facem treaba asta. Oamenii care au venit nu sunt voluntari. Nu numai cadre medicale. Oricine dorește să se vaccineze”, a declarat managerul Spitalului Găești, Laurențiu Belușică, într-o intervenție la Realitatea Plus.

Managerul unității sanitare a fost întrebat de reporterul care l-a intervievat în direct dacă se poate imuniza, la rândul său, iar răspunsul a fost afirmativ, cu condiția ca acest lucru să se facă în baza unei programări.

Pot sa va vaccinez. Eu vă primesc pe dvs, dar asta vom ști la prânz, deci n-am de unde să știu. E destul de complicat pentru că doza este valabilă 3 ore după ce am diluat-o. Este relativ complicat. Îmi este mai ușor să vă programez. Așa fac cu cei care sunt aproape de spitalul Găești și îi chem la vaccinare când au rămas două doze, de exemplu“, a mai spus managerul spitalului din Găești.

Acesta a subliniat, în intervenția pe care a avut-o în direct, că își asumă orice risc și că preferă să încalce protocoalele stabilite, decât să arunce dozele rămase neutilizate.
În teorie, pe etapa asta avem doar cadrele medicale, strict. Bun, și dacă dumneavoastră rămâneți cu două doze de vaccin, ce faceți cu ele? Spuneți-mi și mie. Vă întreb eu pe dvs. Dumneavoastră vaccinați? Aveți un flacon cu 5 doze. Vaccinați un om, rămâneți cu 4 doze. Ce faceți cu ele? Se aruncă! Se aruncă! Se aruncă, da? Și eu, Belușică Laurențiu, nu vreau să le arunc. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!”, a mai spus managerul Spitalului Găești.