Cancerul de sân este una dintre afecțiunile oncologice cel mai răspândite în rândul femeilor din România. Cristian Jumugă, medic ginecolog supraspecializat în oncologie genito-mamară a explicat faptul că incidența aceste boli este tot mai des întâlnită în rândul pacientelor de peste 40 de ani.
„Frecvența sau incidența cancerului de sân este mare la vârsta de peste 40 de ani. Incidența crește în mod evident după vârsta de 40 de ani. Cert este că orice pacientă care a început viața sexuală, a început să meargă la ginecolog ar fi bine să-și facă evaluări de rutină și pentru sâni chiar dacă șansele la 20, 30 de ani sunt destul de mici să depistăm cancerul de sân, eu zic că e bine să facem evaluări indiferent de vârstă” a declarat, dr. Cristian Jumugă, medic ginecolog supraspecilzat în oncologie genito-mamară, joi seara, la Medika Tv.
Specialistul a precizat faptul că au fost și cazuri ale unor paciente la care boala a fost depistată la vârste mult mai scăzute. „Cancerul de sân apare din ce în ce mai des pe măsură ce femeia înaintează în vârstă. E limpede că o femeie de 60, 70 de ani are șanse mult mai mari să dezvolte cancer de sân decât o femeie de 30 sau 40 de ani. Acum dacă vorbim din experiența mea personală cea mai tânără pacientă pe care din păcate am diagnosticat-o cu cancer la sân avea vârsta de 21 de ani. Este neobișnuit la această vârstă să diagnostichezi un cancer de sân și cred că nici nu-i trece unei paciente atât de tinere prin cap că ar putea să dezvolte o asemenea boală” a precizat dr. Cristian Jumugă.