Eveniment Știri

Klaus Iohannis promite 200.000 de vaccinuri anti-COVID pentru Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a aflat azi în vizită la Chișinău, aceasta fiind prima vizită oficială a unui șef de stat după ce Maia Sandu a fost aleasă președinte al Republicii Moldova.

În cadrul întâlnirii dintre cei doi șefi de stat, Klaus Iohannis a anunțat ajutoare consistente pentru cetățenii moldoveni. Printre acestea, și un ajutor constând în 200.000 de doze de vaccin anti-COVID.

 „România are în vedere următoarele: încheierea cât mai rapidă a celui de-al șaselea protocol adițional la acordul bilateral privind granturi nerambursabile în valoare de 100 milioane de euro, susținerea procesului de vaccinare anti-COVID-19 a cetățenilor Republicii Moldova prin furnizarea de până la 200.000 de doze de vaccin și trimiterea la Chișinău în etapa imediat următoare a unei echipe de experți români”, a declarat președintele Iohannis.

Totodată, acesta a menționat că România va furniza în continuare, așa cum a făcut și până acum, medicamente, echipamente medicale și de protecție pentru îngrijirea pacienților COVID-19.