Sfatul specialistului Stil de viață

JURNAL DE VIAȚĂ LA MEDIKA TV. Dr. Mihaela Bilic îți spune cum se formează stilul de viață care te ține în echilibru cu greutatea

”Nu poți să mănânci după pofta inimii și să nu te îngrași!” spune , categoric, dr. Mihaela Bilic, adăugând că ”Dacă eu nu am găsit această situație minunată, credeți-mă că nu există pentru că am căutat-o ani de zile și dacă ar fi existat așa ceva, eu aș fi găsit-o!”. Într-un interviu pentru emisiunea JURNAL DE VIAȚĂ de la Medika TV, interviu ce va fi difuzat în acest week-end, dr. Mihaela Bilic recunoaște că a dus, ani de zile, o luptă continuă pentru a-și menține greutatea. A încercat de la dietele cu merdenele, la cele cu înghețată, dar răspunsurile au venit, cu timpul, din studii, specializări pe care le-a făcut, dar și din experiențe proprii. Există câteva secrete care stau în spatele reușitei de a ne păstra o greutate normală, spune dr. Bilic, iar cele mai importante sunt disciplina și moderația:

”Una e să-ți interzici, alta e să te disciplinezi. De pildă, una e să spui că de mâine nu mai mănânci zahăr, alta este să spui că într-o săptămână vei mânca numai o cantitate prestabilită de zahăr. Această disciplină se deprinde în copilărie, când suntem în formare: rolul familiei e esențial, părinții te pot ajuta să înțelegi că nu se mănâncă între mese, că atunci când mâncăm, mâncăm la masă, cu toții, la ore prestabilite, că dacă nu ai mâncat, aștepți până la următoarea masă.”

O altă regulă care se poate stabili din primii ani de viață este cea referitoare la dimensiunea porțiilor:

”Din cauza asta, franțuzoaicele nu se îngrașă, pentru că la ele castroanele nu stau în mijlocul mesei ca să te servești de câte ori vrei. Acest tip de disciplină pe care o percepi, de mic, ca fiind normală, aceste obiceiuri te ajută să înțelegi că aceea e normalitatea, aceea e porția, acela e ritmul meselor. Tu ai șansele ca, în viața ta de adult, aceste reguli să-ți devină obicei și nu-ți mai trece prin cap să te așezi cu punga de chipsuri pe canapea și să nu te mai ridici până nu o termini!” explică dr. Mihaela Bilic.

Restul sfaturilor despre un stil de viață care contribuie la menținerea unei greutăți normale, le puteți urmări în emisiunea Jurnal de Viață, sâmbătă,de la ora 21,00, și, în reluare, duminică, de la ora 22,00 și luni, de la ora 9,00.