Știri

JURNAL DE VIAȚĂ: Destăinuirea unui medic despre o experiență similară celei din TIR-ul ATI de la Victor Babeș (Video)

Ediția din acest week-end a emisiunii Jurnal de Viață prilejuiește întâlnirea cu conf.dr. Florian Berghea, medic reumatolog cu competențe în management sanitar și etică medicală. Dialogul este un periplu prin numeroase subiecte de interes care au legătură cu modul în care sistemul de sănătate românesc a trecut prin testul pandemiei, dar și cu așteptările de la statutul medicului în societatea românească. Unul dintre cele mai emoționante subiecte este, însă, cel în care invitatul Jurnalului de Viață vorbește despre propria experiență a luptei cu COVID-19. ”Dați-mi voie ca eu să le mulțumesc medicilor care pe mine m-au scos la suprafață dintr-o situație îngrozitoare. Când începi să dai sms-uri în care să spui PIN-ul de la card și cine și ce mai trebuie să primească de la tine, atunci îți dai seama cât estte de aproape Styxul”. În perioada spitalizării, conf. dr. Florian Berghea a trecut printr-o situație care seamănă izbitor cu pana de curent din tir-ul ATI de la Spitalul Victor Babeș, soldată cu  decesul a trei pacienți. O pană de curent de circa 15 minute a oprit aparatele care asigurau oxigenul celor patru pacienți din salonul în care se afla.

Experiența trăită în timp ce era pacient COVID-19 l-a făcut pe conf.dr. Florian Berghea nu doar să înțeleagă dramatismul clipelor prin care au trăit pacienții de la Spitalul Victor Babeș înainte de a-și pierde viața, ci și să primească cu lacrimi în ochi știrea care a anunțat tragedia.

Ediția de săptămâna aceasta a Jurnalului de Viață va fi difuzată de Medika TV sâmbătă, de la ora 9,00 și 21,00, și duminică, la ora 22,00 (reluare luni, ora 9,00).