Sănătatea în România Știri

Jumătate de milion de doze de vaccin antigripal, trimise în țară. Câți români s-au vaccinat până acum

Peste 146.000 de persoane au fost vaccinate deja antigripal, potrivit Ministerului Sănătății, care anunță  că luni, 19 octombrie, a trimis direcțiilor de sănătate publică din țară o nouă tranșă de vaccinuri. Este vorba despre o jumătate de milion de doze, care vor ajunge în zilele următoare la medicii de familie.

O nouă tranşă de 500.000 doze vaccin gripal va fi livrată astăzi de furnizor către direcţiile de sănătate publică. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare  gratuită a Ministerului Sănătăţii”, a transmis, luni, Ministerul Sănătăţii.

Următoarea tranșă, de 1.100.000 de doze, va fi trimisă în teritoriu în luna noiembrie. Ministerul Sănătății a cumpărat pentru sezonul rece 2020-2021 3 milioane de doze de vaccin antigripal, număr dublu față de sezonul trecut.

Campania de vaccinare a început pe 14 septembrie, iar în aproape o lună au fost imunizate antigripal 146.537 de persoane din grupele la risc.

Potrivit sursei citate, până acum nu a fost confirmat în România nici un caz de gripă.