Știri

Investiție a Ministerul Familiei pentru susținerea copiilor din medii defavorizate. Valorea proiectelor se ridică la 150 de milioane de euro

Ministerul Familiei a lansat apelul pentru depunerea proiectelor în cadrul PNRR pentru construcția a 150 de centre de zi, destinate copiilor din medii defavorizate. Investiția se ridică la 150 de milioane de euro.

Pe această cale, Gabriela Firea, ministrul Familiei, lansează un apel public către autoritățile locale să conceapă proiecte pentru a putea obține fondurile oferite de Uniunea Europeană. „Așteptăm proiecte din partea autorităților locale de la nivelul municipiilor, orașelor și comunelor, care pot înființa astfel de centre de zi individual sau în parteneriat cu furnizori privați de servicii sociale acreditați. Cererile de finanțare se depun exclusiv electronic în platforma PNRR” susține Gabriela Firea.

Aplicațiile pentru proiecte pot fi depuse timp de două luni, până pe 9 ianuarie 2023, inclusiv. Investițiile pot fi făcute pentru construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea acestor centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile. Cel puțin 10 la sută dintre aceste centre vor fi înființate în zonele vulnerabile și unde comunitatea romilor este mai numeroasă.