Sănătatea în România Știri

Intervenție de prelevare multi-organ, desfășurată cu succes la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Mai multe echipe de medici din București, Târgu Mureș și Cluj au reușit prelevarea mai multor organe, de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Intervenția s-a desfășurat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș.

Pacientul de la care au fost prelevate organele este un bărbat de 66 de ani, internat pe secția ATI a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș. De la adesta au fost prelevați rinichii, ficatul și corneea.

Potrivit unui comunicat de presă, ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente dificile, făcând posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă, continuând lupta pentru viaţă şi pentru a reda speranţa acolo unde s-a instalat disperarea” au explicat oficialii Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș.

Este a doua intervenție de acest gen pe care SCJU Mureș o realizează de la începutul acestui an.