Obiectivele proiectului ResB-Bank, finanțat prin Planul Sectorial de Cercetare-Dezvoltare al Ministerului Apărării Naționale, includ dezvoltarea în colaborare cu Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, a unui software pentru management probe și date. Gestionarea cu responsabilitate a probelor biologice și a datelor asociate acestora reprezintă o condiție esențială pentru cercetarea biomedicală.
Biobanca Institutului „Cantacuzino” se dezvoltă respectând cerințele naționale și internaționale privind obținerea, prelucrarea, testarea și conservarea materialului biologic (probe umane, probe animale, linii celulare etc), a datelor de identificare a probelor și a informațiilor rezultate prin prelucrarea acestora în experimente științifice.
În cadrul acestei activități, elevi din Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, coordonați de către domnul profesor Mariuc Florin au efectuat o vizită de lucru în Institutul Cantacuzino, vineri 15 decembrie a.c., prilej cu care au fost discutate aspecte privind valoarea materialului biologic, respectul pentru donatori, bioetica și instrumentele informatice ce contribuie la protejarea probelor și datelor asociate acestora împotriva accesului neautorizat, furtului, distrugerii sau alterării/modificării conținutului. Activitatea s-a finalizat cu o scurtă lecție de istorie la muzeul institutului.