Sănătatea în România Știri

INIȚIATIVĂ: A fost aprobat Planul de prevenire și asistență medicală pentru consumatorii de droguri din România

În Monitorul Oficial a fost publicat recent Planul de interes național privind prevenirea și asistența medicală, psihologică și socială acordată consumatorilor de droguri.

Potrivit actului normativ prin care a fost adoptat acest Plan, scopul său este crearea unui sistem național de prevenire și acces la tratament medicamentos și psihologic pentru persoanbele care consumă droguri.

Grupul țintă prevăzut în documentul oficial vizează copiii de peste 12 ani, dar și tinerii până la 25 de ani. Planul vizează o serie de activități precum dezvoltarea de intervenții alternative la consumul de droguri, dezvoltarea de abilități pentru întârzierea vârstei de debut în consumul de droguri și evitarea transformării consumului experimental/ocazional în consum regulat sau sprijinirea și îndrumarea grupului-țintă pentru participarea activă la viața economică.

Fondurile necesare pentru finanțarea Programului prevăzut la art. 1 se asigură de la bugetul de stat, cu respectarea plafoanelor de cheltuieli prevăzute în strategiile fiscal-bugetare anuale.