Înghețata este unul dintre cele mai îndrăgite deserturi, mai ales pe timpul verii. Tot mai multe studii arată faptul că un consum ridicat de înghețată ne-ar putea afecta organismul. Iată cum explică specialiștii în nutriție această teorie.
Specialistă în nutriție, Kiran Campbell este de părere că orice aliment poate fi inclus în dieta noastră zilnică. Astfel, nu este nevoie de a renunța la înghețată pentru o viață sănătoasă. Totuși acest desert delicios trebuie consumat cu moderație. Dr. Campbell este de părere că înghețata poate influența organismul în funcție de cantitatea consumată zilnic.
Astfel, persoanele care adoptă diete sărace în nutrienți dar mănâncă înghețată zilnic vor resimți alte efecte decât cele care consumă alimente bogate în nutrienți și mănâncă înghețată. Dr. Kiran Campbell este de părere că o alimentație bogată în nutrienți și o porție mică de înghțeată pe zi nu ne-ar putea afecta.
Ce se întâmplă dacă mâncăm prea multă înghețată?
Totuși consumul ridicat de înghețată și de alimente sărace în nutrienți ar putea avea consecințe negative asupra organismului nostru.
„Înghețata conține grăsimi saturate și zaharuri, de aceea este bine să limităm consumul acestor alimente” susține dr. Campbell. Consumate în exces, grăsimile saturate și zahărul au ca efect creșterea colesterolului „rău”, LDL-colesterol, din organism. De asemenea, zahărul crește glicemia și odată cu ea și riscul apariției diabetului zaharat.
Mai mult decât atât, dr. Campbell susține că un consum ridicat de înghețată ar putea afecta și sănătatea intestinelor.
„Producătorii utilizează emulgatori ce au ca efect reducerea bacteriilor care alcătuiesc flora intesitală, iar din această cauză pot apărea inflamații la nivelul intestinelor” mai spune dr. Campbell, potrivit parade.com.
Aceste probleme pot însă apărea la persoanele care au o dietă alcătuită din alimente sărace în nutrienți și care consumă înghețată în cantități mari, în fiecare zi. Mai mult, aceste probleme pot apărea în cazul dietelor bogate în grăsimi saturate și zaharuri adăugate.