Deși studiile arată faptul că doar 15% din populația reproductivă se confruntă cu probleme de fertilitate, în realitate, spun specialiștii, numărul cuplurilor infertile este mult mai ridicat. Cauzele care pot provoca infertilitatea sunt diverse. Din fericire, există numeroase metode prin care concepția poate fi realizată. Tot ce trebuie să facă partenerii care se confruntă cu această problemă este să ceară ajutorul medicilor specialiști.
Conform studiilor, 15% dintre cuplurile care pot aduce pe lume un copil sunt infertile. În realitate, infertilitatea are o incidență mult mai mare decât cea recunoscută oficial în cercetările specialiștilor. „Incidența este în creștere, chiar dacă în studii se arată că este vorba despre 15% din populația reproductivă. Din păcate, pare că acest procent are un trend crescător” a explicat dr. Diana Cocei, medic primar obstetrică-ginecologie, competență în reproducere umană asistată, Embriolog Senior acreditat ESHRE și șef Laborator Embriologie al Columna Medical Center, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.
Diagnosticul de infertilitate se pune în anumite condiții, acesta fiind influențat și de vârsta partenerilor. „Diagnosticul de infertilitate se pune în momentul în care un cuplu are un an de viață sexuală regulată, fără a obține sarcina dorită. Vârsta femeii este cel mai important factor. Sigur este importantă și vârsta bărbatului dar, în principiu, dacă are până în 50 de ani, lucrurile sunt încă pe panta ascendentă, să spunem așa, sau rezolvările sunt mai la îndemâna noastră. Din păcate nu același lucru se întâmplă în cazul femeilor. La femei, panta descendentă începe odată cu vârsta de 35 de ani, după studii, dar, din păcate, în practică, întâlnim destul de des femei până în vârsta de 35 de ani cu probleme majore de concepție” precizează dr. Diana Cocei.
Pentru mai multe informații referitoare la cum puteți deveni părinți și cum să aduceți pe lume un copil sănătos, puteți discuta cu specialiștii din cadrul Columna Medical Center, parte a Rețelei de Sănătate Regina Maria.