SALVATORI ÎN ALB

Medicul și cu vorba face bine. Infecționistul Adrian Marinescu, în prima linie la Matei Balș

Nevoia acută de informație corectă și precisă, specifică într-un moment cum este criza COVID-19, a creat cadrul în care specialiști din medicina românească să vină în luminile rampei pentru a oferi sfaturi calificate. Una dintre figurile foarte prezente, zilele acestea, este medicul infecționist Adrian Marinescu, de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Asaltat de televiziuni pentru a veni cu explicații de specialitate și cu sfaturi, medicul a reușit să fie una dintre cele mai echilibrate prezențe în spațiul mediatic.

Dincolo de expertiza profesională, un atu major pare să fie atitudinea pe care o are infecționistul în timpul interviurilor. De un calm neobișnuit în isteria generală pe care o trăim, cu un ton sigur, dar relaxat, și cu zâmbete care să-l mai detensioneze pe telespctator/ascultător, medicul Adrian Marinescu reușește să aducă, prin prestațiile sale la cameră, liniștea atât de căutată zilele acestea.

Cine este medicul Marinescu?

Absolvent al Colegiului ”Sf. Sava” din București, Adrian Marinescu a urmat cursurile Facultății de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” București. Primul contact cu Institutul ”Matei Balș” l-a avut în urmă cu mai bine de 10 ani, imediat după absolvirea facultății. Și-a ales specialitatea Boli Infecțioase, a urmat rezidențiatul la Matei Balș, tot acolo și-a obținut titlul de specialist și, apoi, pe cel de medic primar. În prezent urmează cursurile școlii doctorale de la Universitatea Christian Albrechts din Kiel, Germania.

Căsătorit de aproape 4 ani, medicul infecționist pare să fie la fel de calm și în viața privată. Într-o descriere recentă pe o rețea de socializare, soția sa, Ema sintetizează cam așa zilele de foc ale medicului Adrian Marinescu: ”Perioada asta este extrem de grea, mai ales pentru el! Însă este cel mai calm și pozitiv om pe care-l cunosc. O să trecem și peste asta, tu calm și eu nebună!”