Știri

INEDIT! Pomi de Crăciun, împodobiți original în spitale din țară. Bradul-doctor și portretele salvatorilor în loc de globuri (FOTO)

Pandemia și-a pus amprenta peste tot ce ne înconjoară, iar excepție nu fac nici decorațiunile de Crăciun. Deși în magazine găsim în continuare decorațiuni clasice, în unele cazuri creativitatea în ceea ce privește decorarea brazilor de Crăciun s-a dovedit a fi la cote înalte în unele cazuri.

Este, de pildă, și cazul pomului de Crăciun care îi întâmpină pe pacienți, vizitatori și personal la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu. Bradul din holul spitalului a fost decorat într-un mod original, înfățișând un cadru medical complet echipat pentru a se feri de infecția cu noul coronavirus. Bradul are combinezon, mască de protecție, mănuși și vizieră.

Spitalul de Pneumoftiziologie își întâmpină pacienții într-o atmosferă caldă, cu speranță în magia Crăciunului și într-un An Nou care să ne aducă mai multă sănătate! În plus, se pare că săptămâna viitoare nici pacienții noștri nu vor fi ocoliți de darurile lui Moș Crăciun”,  au transmis reprezentanții unității sanitare pe pagina oficială de Facebook a  Spitalului.

Un brad inedit este și la Spitalul Județean de Urgență din Timișoara, unde fotografii care surprind cadrele medicale în plină activitate au luat locul tradiționalelor globuri.

Spre deosebire de alți ani, anul acesta bradul spune povestea de dincolo de uși, povestea cadrelor medicale care au luptat și au salvat sute de vieți. Podoabele colorate din anii precedenți au fost înlocuite cu fotografii care surprind momentele importante din acest an: colegii mei în Zona Roșie, premierele efectuate de specialiști în acest an pandemic, momentele de muncă asiduă și solidaritate care au transformat Județeanul în Spitalul Anului, precum și empatia față de pacienți. A fost un an greu, un an cu provocări uriașe un an în care personalul medical a arătat lumii întregi că sunt aici pentru noi toți, că luptă umăr la umăr pentru viața!”, a transmis managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, Raul Pătrașcu.