Sănătatea în România Știri

Incredibil cum lucrează salvatorii din prima linie! Imagini ULUITOARE dintr-un sediu de Ambulanță din România (FOTO ȘI VIDEO)

Igrasie, tavane căzute, grupuri sanitare care lasă de dorit și fără racordare la rețeaua de canalizare. Într-un cuvânt DEZASTRU!

Deși pare greu de crezut, așa arată un serviciu public din România, din domeniul sanitar. Cele două imobile vechi în care își desfășoară activitatea Substația Moinești a Serviciului de Ambulanță Bacău sunt într-o stare de degradare de neimaginat. Iar aici, printre bucățile de moloz căzute din tavan și aerul greu, învechit și plin de mucegai, își desfășoară activitatea 33 de medici și asistenți, cei care se află în prima linie în lupta cu moartea, inclusiv cu noul coronavirus.

Viețile a nu mai puțin de 65 de mii de oameni din județul Bacău depind de ajutorul ambulanțierilor de la Moinești care, deși îndură zilnic aceste condiții nedemne, sunt zilnic la datorie.

Situația dezastruoasă de la Moinești i-a impresionat pe reprezentanții celui mai mare ONG din România, Habitat for Humanity, care a dat startul unei campanii de strângere de fonduri pentru construirea unui nou centru pentru situații de urgență la Moinești.

Prin campania ”Salvăm Salvatorii”, Habitat for Humanity România strânge fonduri pentru construirea unui nou Centru pentru situații de urgență în Moinești. Aici angajații Serviciului de Ambulanță Moinești (personal medical) se vor putea odihni într-un spațiu decent și sigur, în care sănătatea nu le va fi pusă în pericol și unde circuitele funcționale vor respecta normele igienico-sanitare necesare în împiedicarea contaminării”, au transmis reprezentanții ONG-ului.

„La Moinești, în județul Bacău, 33 de oameni- medici, ambulanțieri și asistente lucrează în condiții greu de imaginat. Florin, medic la Serviciul de Ambulanță Moinești, îmi este amic și știu că are o inimă atât de mare, încât muncește și 40 de ore fără întrerupere de când a început pandemia. O face pentru a salva vieți. La fel fac și colegii lui. Iar când, după 40 de ore, se prăbușesc pentru câteva ore sau zeci de minute până la următoarea urgență, dorm în niște camere insalubre cu paturi improvizate. Cu ajutorul donatorilor și a companiilor care ni se pot alătura, Habitat for Humanity România va construi în timp record un nou Centru pentru situații de Urgență, care va găzdui Serviciul de Ambulanță Moinești.”, a declarat Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.