ALERTĂ: CORONAVIRUS Eveniment Știri

Incredibil ce s-a întâmplat cu pacienții transferați de la Adjud la Rm. Sărat! Starea lor i-a lăsat pe medici fără cuvinte!

Pacienți în stare gravă, cu comorbidități, care au decompensat pe rând și persoane care, cel mai probabil, erau deja vindecate de COVID-19! Este ceea ce au descoperit medicii de la Spitalul Municipal Rîmnicu Sărat despre bolnavii care au fost transferați, pe 8 mai, de la Spitalul Municipal Adjud.

Transferul s-a realizat în baza unui ordin al Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției din MAI, la solicitarea prefectului de Vrancea, motivat de faptul că numărul persoanelor cu COVID-19 internate în spitalele din județ era prea mare. Ordinul a generat revoltă în spitalele din Focșani și Adjud, de unde 50 de pacienți trebuiau să plece. Bolnavii și medicii s-au opus, iar ordinul a fost anulat. După cum Medika TV a relatat încă de atunci, la Adjud ordinul de anulare a transferului a fost transmis târziu, după ce 16 pacienți plecaseră deja către spitalul suport din Rîmnicu Sărat.

Potrivit Focus FM, odată ajunși la destinație, bolnavii au fost preluați și evaluați. Surpriza medicilor buzoieni a fost mare să constate că unii aveau comorbidități, unele chiar grave.

Aș vrea să menționez câteva cazuri particulare. De exemplu cazul unei paciente de 91 de ani, imobilizată la pat, internată la spitalul din Adjud de pe la începutul lunii aprilie. Apoi cazul a doi pacienți cu anemie severă. Unul avea anemie severă în contextul unui cancer de vezică urinară cu metastaze pulmonare și cu o hemoglobină de 5, care, tot așa, era de mult timp internat la spitalul din Adjud. Era în program de hemodializă până cu o jumătate de oră înainte de a fi trimis aici la noi și cred că ar fi mai bine pentru dumnealui să fie preluat de Spitalul Județean Vrancea, a declarat, sâmbătă, Felicia Vasile, director medical al Spitalului Municipal Rm. Sărat.

Cei doi pacienți, care vineri au fost plimbați pe drum de la Adjud la Rîmnicu Sărat, au revenit a doua zi în Vrancea, ei fiind transferați la Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani, unde au fost internați la terapie intensivă.

Potrivit medicilor, cei doi erau, într-adevăr, asimpromatici la COVID-19, dar starea lor a impus transferul, pentru că nu puteau primi asistența medicală necesară la Rm. Sărat.

Medicii din spitalul suport pentru COVID-19 din județul Buzău au constatat, de asemenea, că pacienții transferați de la Adjud nu mai fuseseră testați. Singurele teste pentru depistarea noului coronavirus fuseseră făcute la început, când au fost internați în spital, în cazul multora asta însemnând două-trei săptămâni, petrecute la Spitalul Municipal Adjud.

În aceste condiții, reprezentanții spitalului din Rîmnicu Sărat au cerut ca bolnavii să fie testați. Și, surpriză: 9 teste au ieșit negative!

“Nouă pacienți sunt vindecați. Avem teste negative în ultimele zile și urmează să fie externați către DSP Vrancea, dumnealor să decidă. Deci în total de la Adjud ne mai rămân 5 pacienți. Aceștia sunt în stare bună și urmează tratamentul adecvat pentru COVID”, a declarat managerul Spitalului Municipal Rm. Sărat, Adrian Danielescu.