Eveniment Știri

Încă un spital în flăcări! Unde, cum și de ce s-a întâmplat

sursa foto: Digi 24

Un nou incendiu izbucnit într-o unitate sanitară din România a fost înregistrat astăzi. Este vorba despre un incendiu înregistrat în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean Slatina, unde pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, mai multe persoane fiind evacuate, printre acestea și unele care s-au intoxicat cu fum.

“Conform primelor informații venite din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Slatina și a Centrului Operativ pentru Situații de Urgență, în secția de Psihiatrie cu 75 de paturi, relocata în 2020 dintr-o o altă clădire veche, astăzi erau:

– 37 pacienți (29 pacienți acuți si 8 cronici);

– 1 pacient a fost externat înainte de izbucnirea incendiului.

Toți cei 36 pacienții au fost evacuați în siguranță. Personalul medical nu a fost afectat.

7 pacienți au fost transferați la Unitatea de primiri Urgențe a Spitalului Județean Slatina (intoxicație cu fum, atac de panică).

22 pacienți au fost transferați la Spitalul de Psihiatrie Schitul – Greci Olt.

7 pacienți cronici urmează să fie monitorizați în fosta secție de psihiatrie a spitalului (str. Drăgănești, Slatina).

Inspectorii sanitari din cadrul serviciului control în sănătate publică din cadrul DSP Olt sunt la spital”,  se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

Nu se știe exact de la ce a pornit focul, dar managerul unității sanitare crede că de vină ar fi un pacient.

La secția de Psihiatrie, care se află într-o locație exterioară a spitalului, am avut internați 37 de pacienți, dintre care 29 dintre ei pe acut și 8 pacienți cronici. Unul dintre pacienții cronici a intrat în sevraj și a fost izolat într-o cameră special amenajată a Secției de Psihiatrie și se pare că acesta a provocat incendiul în acel izolator, numai în acel izolator, dar fumul s-a împânzit în toată clădirea,” a declarat la Digi 24 managerul Spitalului Județean Slatina, Dan Stana.

Incendiul este cercetat de poliție, care a deschis un dosar de cercetare penală pentru distrugere și vătămare corporală din culpă.