Eveniment Știri

Încă o victimă în incendiul de la Matei Balș! O a cincea persoană a fost găsită carbonizată, într-o baie de la parter

Un al cincilea pacient din saloanele care au ars la Institutul ”Matei Balş” a decedat în urma incendiului izbucnit în această dimineață la parterul pavilionul 5, unde erau internați bolnavi COVID.

Este vorba despre o persoană care a fost găsită în baia unuia dintre saloanele cuprinse de foc.

Din păcate, vă confirm în urma incendiului de la Matei Balș sunt identificate 5 victime. Transmit condoleanțe familiilor. Incendiul s-a declanșat la parterul unui pavilion. Toată clădirea a fost evacuată, 102 pacienți erau în acel moment în respectivul pavilion.

Am această confirmare pentru a 5-a victimă de la poliție și vă pot confirma că a fost găsit cadavrul carbonizat în baie”, a declarat ministrul Afacerilor  Interne, Lucian Bode, la Digi24.

Alte patru victime au rezultat în urma incendiului devastator care a cuprins în această dimineață un pavilion al Institutului Matei Balș din Capitală. Trei pacienți au fost găsiţi carbonizaţi de forţele de intervenţie.  Ulterior, a decedat şi o altă pacientă, o femeie de aproximativ 80 de ani, transferată la Spitalul Floreasca şi care avea şi arsuri pe circa 20% din suprafața corpului.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în urma incendiului de la Institutul ”Matei Balş”. Primele persoane audiate sunt patru asistente care lucrau la parterul clădirii, unde se află saloanele în care a izbucnit incendiul. Totodată, criminaliştii împreună cu pompierii verifică saloanele de la parter, în special instalaţiile electrice. Vor fi audiaţi şi pacienţi, prin Skype.