Sănătatea în România Știri

Încă doi copii suspecți de hepatita cu origini necunoscute. Numărul cazurilor a ajuns la 5

Alte două noi cazuri de hepatită cu origini necunoscute au fost raportate astăzi în România. Este vorba despre o fată de 10 ani și un băiat de 16 ani, ambii cu domiciliile în Sibiu.

Potrivit unei informări publice făcută de Direcția de Sănătate Publică Sibiu, băiatul de 16 ani a fost internat la Spitalul Municipal Mediaș, apoi transferat către Spitalul de Pediatrie din Sibiu, având suspiciunea de hepatită acută. Cazul băiatului a fost raportat pe data de 19 aprilie. Cel de-al doilea caz, cel al fetiției de 10 ani, a fost raportat pe 26 aprilie. Aceasta a fost externată, cu stare ameliorată.

Și într-un caz și în celălalt, markerii virali pentru hepatitele A, B, C și E au ieșit negativi.

În urmă cu o zi, Ministerul Sănătății a anunțat alte două cazuri. Este vorba despre un bebeluș de 8 luni și un copil de 10 ani. Ambii primesc îngrijire medicală. Totodată, o fetiță de 5 ani din zona București-Ilfov, internată din data de 4 aprilie, este primul caz din România care se încadrează în simptomele din definiția de caz stabilită de OMS, anunța luni seară Ministerul Sănătății. Fetița nu a intrat în contact cu vreun alt caz cunoscut de boală.

Mai multe informații despre simptomele specifice ale hepatitei cu origini necunoscute puteți afla din acest material.