Sănătatea în România Știri

Încă 28 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a coronavirusului. Rezultatul secvențierii vine de la aceleași probe recoltate anterior

Ministerul Sănătății a anunțat că, în urma secvențierii unor probe recoltate de la pacienți confirmați cu infecție cu noul coronavirus, au fost confirmate încă 28 de cazuri în care a apărut tulpina britanică. Rezultatele transmise Ministerului vin tot din probele recoltate anterior, 499 la număr, care au fost supuse secvențierii.

Inițial, din aceste probe au fost confirmate 136 de cazuri, numărul lor ajungând acum la 164.

Probelor RT-PCR asupra cărora se ridică suspiciunea de SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, li se efectuează un nou test RT-PCR de screening (pentru a susține suspiciunea și pentru a controla calitatea probei); în cazul unui nou rezultat pozitiv, se face secvențierea. Toată această procedură durează cel puțin 4 zile, uneori chiar 8 zile. Menționăm că, potrivit datelor transmise astăzi Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), de la precedenta informare de presă a Ministerului Sănătății pe acest subiect, din data de 19 februarie 2021, până la cea de astăzi, la CNSCBT nu a mai fost raportată nicio nouă procedură de secvențiere (sunt raportate, în prezent, la CNSCBT, 499 de secvențieri).

Raportarea numărului de secvențieri se face, potrivit procedurilor CNSCBT, săptămânal. Raportarea către CNSCBT a cazurilor SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7, se face în timp real, în momentul confirmării lor.

Pentru ultimele 28 de cazuri (137 – 164) secvențierea a fost începută săptămâna trecută, iar rezultatele s-au finalizat în cursul acestei săptămâni și au fost raportate Ministerului Sănătății astăzi”,  a transmis, marți seara, Ministerul Sănătății.