ALERTĂ: CORONAVIRUS Eveniment

Înaltpreasfințitul Pimen al Sucevei și Rădăuților A MURIT, răpus de coronavirus

Infectat cu coronavirus, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor IPS Pimen, în vârstă de 90 de ani, a încetat din viaţă miercuri, la o lună de la diagnostic. Înalta față bisericească a trecut la cele veșnice de pe un pat de spital, mai exact la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, acolo unde a fost adus cu elicopterul, în 20 aprilie, la scurt timp de la diagnosticul de COVID-19. Starea sa a fost de la început critică, din cauza vârstei înaintate. Avea încă de la început simptome de pneumonie severă. La “Matei Balș”, Arhiepiscopul Sucevei a primit un tratament revoluționar pentru COVID-19: filtrarea sângelui împotriva furtunii de citokine.

În noaptea de marți spre miercuri, în jurul orei 00.50, IPS Pimen a trecut la cele veșnice. ”Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen s-a mutat la Domnul! Dumnezeu să-l odihnească!”, este anunţul postat miercuri noaptea pe pagina de Facebook a Trinitas Tv, postul de televiziune al Patriarhiei.

Născut în localitatea Grebănu, judeţul Buzău, în 25 august 1929, el a devenit călugăr în 1951.

Şi-a făcut studiile medii la liceul din Râmnicu Sărat şi la Seminarul monahal din Mănăstirea Neamţ. În 1951 a devenit călugăr, cu numele Pimen, iar în anul 1982 a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei laşilor, cu titlul de Sucevea­nul.  În urma reînfiinţării Arhiepiscopiei Sucevei, în ianuarie 1991, a fost ales Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor şi instalat la Suceava pe 3 martie 1991.