Sănătatea în România Sfatul specialistului Știri

În stare gravă din cauza paracetamolului. Un bărbat și-a administrat timp de un an acest medicament pentru a scăpa de COVID-19

De teama unei posibile infectări cu SARS-CoV-2, tot mai mulți oameni recurg la gesturi extreme. Un bărbat de 55 de ani din județul Neamț a ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon„ Iaşi, după ce și-a administrat timp de un an paracetamol pentru a nu se îmbolnăvi de COVID-19.

În urma analizelor medicale făcute de spitalul din Iași, pacientul a fost diagnosticat cu insuficiență renală acută gravă și este foarte posibil să nu-și mai poată recupera funcția renală. Medicii spun că bărbatul și-a crescut treptat doza de paracetamol, până când starea sa de sănătate s-a agravat. Inițial a fost tratat la Spitalul Județean Piatra Neamț, apoi a fost transferat la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon”. „Din păcate, acest comportament, această automedicaţie a dus la insuficienţă renală gravă şi sunt puţine şanse ca pacientul să poată recupera complet funcţia renală. Sperăm că va reuşi să recupereze funcţia rinichilor, dar există şanse ca pe termen scurt să fie nevoie de dializă“, a declarat Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvând al spitalului din Iași, citat de Agerpres.

În prezent, pacientul se află sub observație medicală în cadrul aceluiași spital.