Știri

În sfârșit! Vin banii pentru personalul din centrele de vaccinare. Anunțul Ministerului Sănătății

foto: RoVaccinare

Ministerul Sănătății a transmis astăzi deschiderile de credite bugetare pentru circa 91,5 milioane de lei, bani care să acopere achitarea salariilor restante din lunile mai, iunie, iulie 2021 pentru personalul din centrele de vaccinare.

“În prezent se centralizează necesarul pentru luna august, astfel încât să putem plăti și salariile din această lună. Mulțumesc tuturor celor implicați în procesul de vaccinare. Apreciez efortul lor susținut și vreau să îi asigur de întreaga mea implicare în acest mandat interimar. Vaccinarea rămâne cea mai sigură metodă de prevenție eficientă împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a declarat ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, citat într-un comunicat de presă al M.S.

Potrivit documentului, cele mai recente date arată că în data de 13 septembrie erau 583 de centre de vaccinare deschise, cu 839 fluxuri organizate.

Tot la această dată, au fost efectuate imunizări în ambulatoriile de specialitate din 149 spitale publice și 26 spitale private, iar în săptămâna 6 – 13 septembrie 2021 au fost solicitate un număr de 46 echipe mobile pentru derularea procesului de vaccinare”, mai arată Ministerul Sănătății.