Specialiștii susțin că în România nu se poate vorbi de o ‘epidemie de boală Lyme’ și că această afecțiune poate fi atât prevenită, cât și tratată cu succes, anul trecut fiind diagnosticate 1.052 de cazuri de boală Lyme, cu 60% mai puține decât în 2012, când au fost depistate 1.762 de cazuri.
Potrivit unui comunicat de presă al Institutului Cantacuzino remis joi AGERPRES, Societatea Română de Microbiologie și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie ‘Cantacuzino’ vor organiza vineri o conferință de presă cu prilejul simpozionului ‘Infecțiile transmise prin vectori în contextul globalizării și al schimbărilor climatice”.
Simpozionul subliniază importanța și necesitatea abordării multidisciplinare integrate în reducerea incidenței bolilor transmise prin vectori.
Conferința va fi susținută de conf. dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, conf. dr. Gabriel Popescu, medic primar Boli Infecțioase la Institutul Național de Boli Infecțioase ‘Matei Balș’, președintele subcomisiei Ministerului Sănătății pentru infecții nosocomiale și rezistența la antibiotice, dr. biol. Radu Iordăchel, directorul general INCDMI Cantacuzino, dr. Victor Olsavszky, reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății în România.
Sursa: AGERPRES