Sănătatea în România Știri

Împrumut de 600 de milioane de euro pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova

În ședința de miercuri, 9 martie a.c., Guvernul României aprobă accesarea unui imprumut în valoare de 600 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Craiova. Anunțul a fost făcut de premierul Nicoale Ciucă.

Cei 600 de milioane de euro trebuie împrumutați de la Banca Eurioeanp pentru Investiții. „În această şedinţă de guvern, continuăm demersurile pentru a putea să avem cu adevărat împlinite obiectivele şi asumările la nivel guvernamental şi vom aproba azi un memorandum prin care vor contracta un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova. Un împrumut de 600 de milioane de euro. Practic, este asigurarea că vom demara această investiţie, iar costul net – inclusiv costurile operaţionale de implementare – se ridică la 508 milioane de euro. Ca atare, demarat în 2020, putem astăzi să spunem că ne îndreptăm spre îndeplinirea acestui obiectiv” a declarat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței Guvernului României.

Ideea construirii unor spitale regionale în România a apărut pentru prima dată în 2005, când aceste unități spitalicești ar fi trebuit ridicate în orașele Iași, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Galați și Târgu-Mureș. Mult mai târziu, în 2016, Ministerul Sănătății anunța construcția a doar 3 spitale regionale în orașele Iași, Craiova și Cluj-Napoca.