În jurul hipnozei s-au creat numeroase mituri, însă această metodă terapeutică există și poate fi de ajutor pentru cei care beneficiază de ea. În realitate, hipnoza nu este altceva decât o stare de relaxare profundă.
„Hipnoza nu este o stare alternată, nu este inconștiență totală, nu este somnambulism, ci pur și simplu este o stare de relaxare foarte, foarte profundă. Noi suntem încărcați electromagnetic și este vorba despre mai multe vibrații, mai multe stări de hipnoză mai light sau mai profunde, care te pun pe mai multe frecvențe” a explicat la Medika TV, Gina Veveriță, master trainer de NLP, trainer de hipnoterapie și coaching.
Nu oricine poate să efectueze această metodă terapeutică, hiponeterapeuții fiind persoane acreditate, cu mulți ani de experiență profesională.
„Persoana care face hipnoza trebuie să aibă toate acreditările necesare în acest sens și trebuie creat un context în care clientul care beneficiază de hipnoză sau pentru cei care utilizează hipnoza clinică trebuie să existe un mediu de siguranță. Cel mai important lucru este ca omul hipnotizat trebuie să aibă încredere în hipnoterapeut. Hipnoterapeutul te învață cum să te reconectezi tu cu tine” a mai spus Gina Veveriță, master trainer de NLP, trainer de hipnoterapie și coaching.