Sănătatea în România Știri

Guvernul, criticat pentru că a trimis cu întârziere în teritoriu măștile de protecție pentru secțiile de votare

Măștile de unică folosință trimise de Guvern în țară pentru secțiile de votare au ajuns în teritoriu doar cu câteva zile înaintea scrutinului de duminică. Acest fapt este criticat de Cristina Elena Dinu, deputat PSD, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaților, care spune că măștile au fost folosite în interes personal.

“Mai poate mira pe cineva faptul că aceste măşti au ajuns tocmai cu cinci zile înainte de alegeri? Absolut deloc! Era de aşteptat ca PNL să aştepte cu aceste măşti până în finalul campaniei, pentru a le folosi în interes electoral. La fel au făcut şi cu metroul, unde au organizat un eveniment fastuos pe care Ceauşescu ar fi invidios, la fel s-a întâmplat şi cu lotul de autostradă inaugurat. Totul a fost gândit în spirit electoral, nimic pentru români”, a transmis deputatul PSD într-un comunicat de presă.

Parlamentarul critică și recentele afirmații făcute de premierul Ludovic Orban referitoare la protestele părinților nemulțumiți că copiii trebuie să poarte masca la școală.

Prim-ministrul a declarat senin că protestele organizate împotriva măsurii purtării măştii de către elevi la şcoală sunt făcute de „unii care parcă nu îşi iubesc copii”. Este regretabil că în toate ultimele sale declaraţii Ludovic Orban a jignit pe cineva. Cum să poţi spune asemenea lucruri despre părinţi? Orban oare gândeşte atunci când vorbeşte? Sau doar vorbeşte, nu gândeşte? Faptul că sunt părinţi care nu sunt de acord cu purtarea măştii de către copii la orele de curs reprezintă o opinie a acestora, e dreptul lor să aibă altă părere. Cred că suntem cu toţii de acord că încă suntem într-o democraţie! Spre deosebire însă de noi, sunt state în Europa în care purtatul măştilor nu este obligatoriu la ore: Germania, Italia, Austria, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Suedia sau Danemarca”, a mai spus deputatul Cristina Elena Dinu.