Sfatul specialistului Stil de viață

Gesturile banale prin care ne putem distruge părul. Mici trucuri pentru a proteja podoaba capilară

Orice femeie își dorește să aibă un păr sănătos pe care să-l aranjeze conform tendințelor specifice fiecărui sezon. Anumite gesturi, făcute în mod involuntar, pot afecta rezistența și calitatea părului.

Banala atingere a scalpului cu mâna poate avea consecințe directe asupra părului, acesta devenind mai gras. De asemenea, utilizarea aparatelor de îndreptat sau format bucle are efecte negative asupra părului. „Rădăcina părului se îngrașă din cauza multor factori. Sunt oameni care-și pun mâna des în păr și li se îngrașă părul. Sunt factorii externi, vântul, ploaia. Toate aceste lucruri afectează părul. Cu cât îl speli mai des cumva, părul secretă mai mult sebum, se îngrașă mai repede. Sunt foarte mulți factori externi. Funcționează ca și fața, pentru că atunci când ne punem mâna pe față se îngrașă sau ne apar coșuri. Părul se îngrașă mai repede și se sensibilizează. Vârful este un mecanism de frecare, pe care l-am tot învățat la fizică, și se subțiază. Aceeași situație se întâmplă și cu persoanele care dorm pe aceeași parte mereu sau pe spate” a explicat Georgiana Stavrositu, hairstylist, în direct la Medika TV.

Există și câteva trucuri la care femeile trebuie să apeleze înainte de a utiliza aparatele pentru coafat. „Este foarte important ca ondulatorul și placa de păr să aibă un înveliș ceramic, pentru că ele ne vor proteja. Este important că trebuie să știm că trebuie să uscăm părul cu feonul înainte de a pune placa pe păr, niciodată să nu punem placa sau ondulatorul pe părul ud” a mai spus Georgiana Stavrositu, hairstylist, în direct la Medika TV.