Sănătatea în România Știri

Gestul inedit al unui gorjean: cine donează sânge primește 10 kg de cireșe

sursa foto: Adevărul

Un bărbat din Târgu Jiu, donator de sânge și în același timp proprietar al unei livezi de cireși a făcut o ofertă irezistibilă, care are rolul de a încuraja donatorii să vină la Centrul de Transfuzii din oraș: toți cei care donează sânge în această săptămână primesc gratis 10 kg de cireșe.

 „Cei care fac dovada cu o poză că donează sânge primesc 10 kilograme de cireşe GRATUIT săptămâna asta, aşa că, hai, mişcaţi-vă şi faceţi fapte bune!“, a scris bărbatul pe Facebook după ce la rândul său a donat sânge.

Potrivit Adevărul, reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine apreciază gestul donatorului și speră la creșterea numărului de persoane care se prezintă să doneze sânge.

 „Este un gest frumos făcut de către donatorul nostru şi îi mulţumim pentru acest lucru. Donatorii sunt mai puţini în această perioadă şi ne gândim mai puţin la lunile de concediu, iulie şi august, când scade numărul de donatori în toată ţara. Vom încerca să găsim soluţii pentru a merge în anumite comunităţi prin intermediul unor campanii mobile, astfel încât să completăm lipsa donatorilor sau pe anumite grupe sanguine, în funcţie de solicitările pe care le vom avea în viitor“, a declarat Nicoleta Căluţoiu, director al Centrului de Transfuzii Sanguine Târgu Jiu, citată de Adevărul.