Știri

“Gaudeamus Igitur” se cântă online la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Cum se vor desfășura cursurile

Mâine începe un nou an universitar, iar UMF „Carol Davila” din București anunță că ceremonia de deschidere va fi în acest an una atipică, din cauza pandemiei.

Imnul academic Gaudeamus Igitur va răsuna în fața parcului din incinta Palatului Facultății de Medicină începând cu ora 9.00, dar cei 12.500 de studenți nu vor fi prezenți la ceremonie decât online.

Universitatea de Medicină și Farmacie din București va avea un program adaptat, în funcție de disciplină, conform scenariului galben, ceea ce înseamnă că tot ce înseamnă lucrări practice și de laborator se vor desfășura față în față, iar cursurile vor fi online.

“În tot acest context al pandemiei COVID-19 vom începe un an universitar atipic, iar cursurile universității noastre vor demara luni, 5 octombrie și se vor desfășura on-line, în timp ce lucrările practice și laboratoarele se vor desfășura într-un sistem dual, on-line și față în față, după un program adaptat fiecărei discipline de studiu”, a declarat rectorul Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prof. dr. Viorel Jinga, citat într-un comunicat de presă al UMF.

Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” are un total de 12.500 de studenți, din care 10.608 studenți sunt înscriși la studiile de licență. Dintre aceștia, 1885 sunt studenți în anul I.

Totodată, UMF București anunță că a reușit o nouă performanță academică, urcând în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai (http://www.shanghairanking.com/Shanghairanking-Subject-Rankings/clinical-medicine.html), poziționându-se în intervalul 151-200 în domeniul ”Medical Sciences”, pe subiectul  ”Clinical Medicine”.